marți, 19 octombrie 2010

declinul lui Jr de Romania

E 11:30 am,sunt la "munca" ,pauza de cafea,ascult radioul in surdina si citesc ziarele . Am gasit acest articol,care m-a interesat deoarece am vazut ce a facut acest om fiind la el "acasa" cum s-ar zice.


"Unul dintre primii miliardari ai României, poreclit “JR de România”, Ilie Alexandru a fost condus ieri pe ultimul drum, în cadrul unei ceremonii la care au participat câteva zeci de persoane.

La ora 10:00, trupul neînsufleţit al lui Ilie Alexandru a fost depus în Catedrala „Înălţarea Domnului“(căreia chiar Alexandru i-a finanţat ctitorirea) pentru slujba de înmormântare. La slujbă au fost prezenţi cei şase copii au fostului miliardar, fostele sale soţii, Angela şi Mirela, dar şi actuala soţie Adriana. Alături de aceştia au venit mai mulţi prieteni, dar şi zeci de curioşi care au ţinut să-i aducă fostului om de afaceri un ultim omagiu. În jurul prânzului, cortegiul format din aproximativ o sută de oameni şi un convoi de maşini lung de peste un kilometru l-au condus pe “JR de România” la cimitirul Bora. Aici, după o slujbă oficiată de trei preoţi, trupul neînsufleţit al lui Ilie Alexandru a fost înhumat.

Singur şi sărac

Mai multe rude şi prieteni prezenţi la înmormântare spuneau că Ilie Alexandru a murit singur şi sărac. Adevărul este, că după ce a fost eliberat anul trecut din Penitenciarul Slobozia, pentru bună purtare, fostul miliardar s-a trezit că nu mai are nimic. Gloria de odinioară apusese. Nu mai avea nici moşie, nici ranch-ul copiat la milimetru după ferma familiei Ewing din serialul Dallas, nici copia Turnului Eiffel, nici nimic. Apoi a încercat să uite că a fost la un moment dat unul dintre cei mai puternici oameni din România, cu sute de milioane de dolari în cont, şi să se obişnuiască cu noua lui viaţă dar şi cu un venit de 600 de lei pe lună. Şi-a dus traiul într-un apartament modest din Slobozia împreună cu soţia sa, Adriana, şi fiica lor, Diana.

Cetăţean de onoare

Autorităţile din Slobozia şi-au adus tardiv aminte că Ilie Alexandru a fost un om care a ajutat din plin economia locală ani buni, prin locurile de muncă create, dar prin faptul că “a făcut vizibilă Slobozia pe hartă”, după cum spune unul dintre localnici. Tocmai de aceea, autorităţile locale au declarat că sunt hotărâte să-i acorde lui Ilie Alexandru, post-mortem, distincţia de cetăţean de onoare."


Vara asta am vizitat ferma de la Slobozia fiind in treacat pe acolo. Pe vremuri a fost un adevarat punct de intalnire a personalitatilor din aceasta tara. Dar se pare ca omul si-a tras asupra sa invidia unor politicieni care pe langa ca l-au ruinat l-au trimis si in spatele gratiilor. Lumea din zona isi aminteste de el ca fiind un om deosebit de cumsecade care ii angaja sa-i lucreze pamantul si sa-l ajute la ferma, platindu-i regeste,ceea ce era mana cereasca in zona deoarece alt mod de a a face bani nu exista acolo. Dupa ce a intrat dupa gratii ferma a fost lasata in paragina iar acum nu mai e decat un loc de trista amintire a vremurilor de odinioara.
Am simtit in aer tristetea locului in lipsa celui care l-a creat. Casa "Ewing" e acum transformata in motel,asa ca daca doriti puteti sa treceti pe acolo si sa va cazati.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

"Ilie Alexandru s-a stins din viaţă la 58 de ani
Ilie Alexandru a intrat în afaceri cu doar 80 de dolari. Treptat, averea sa a ajuns la 80 de milioane de dolari. Miliardarul de carton a intrat la apă în 2001, odată cu arestarea sa pentru înşelăciune.Ilie Alexandru a făcut primii paşi în lumea afacerilor cu „impresionanta“ sumă de 80 de dolari, imediat după Revoluţie, atunci când a ales bişniţa cu produse aduse din Turcia şi comercialiate în prima consignaţie din oraş, aparţinând, evident, fostului miliardar de carton. La consignaţie, găseai absolut orice: de la sugativă, la ciocolată. Uşor, uşor, Ilie Alexandru şi-a lărgit orizontul şi a trecut la bişniţă cu diverse produse importate din Grecia sau Ungaria. "


Arestarea pentru inselaciune a fost de fapt o inscenare,fiecare om din zona stie asta. Pacat ca oamenii care fac ceva pentru semeni sfarsesc astfel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu